Isbergsrullar

Du behöver 1 paket sockerärtor (250 g) 1 fänkål 1 morot 1/2 rättika 2 isbergsalladshuvuden Sesamdipp: 6 msk soja 2 msk vitvinsvinäger 2 vitlöksklyftor, pressade...

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1 paket sockerärtor (250 g)
  • 1 fänkål
  • 1 morot
  • 1/2 rättika
  • 2 isbergsalladshuvuden
  • Sesamdipp:
  • 6 msk soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk socker
  • 3 tsk sesamolja
  • Sötsur dipp:
  • 1 salladslök, finhackad
  • 1 knippe färsk mynta, hackad
  • 1 röd spansk peppar, finhackad
  • 10 msk sweet chilisås
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

1
Finstrimla sockerärter, fänkål, morot och rättika.

2
Lägg dem i kallt vatten med isbitar en stund, så att de blir riktigt krispiga.

3
Riv försiktigt av isbergsbladen så att de inte går sönder. Isbergsbladen kan enkelt ersättas med rispappersdeg, som finns i asiatiska butiker. De behöver bara ligga i blöt en stund först.

4
Fyll bladen med grönsaksstrimlorna och rulla ihop.

5
Rör ihop såserna.


Kommentar:
Detta är ett av flera recept som ingår i en festlig plockbuffé av Inger Lindberg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top