Du behöver
- 1 paket sockerärtor (250 g)
- 1 fänkål
- 1 morot
- 1/2 rättika
- 2 isbergsalladshuvuden
- Sesamdipp:
- 6 msk soja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 3 msk socker
- 3 tsk sesamolja
- Sötsur dipp:
- 1 salladslök, finhackad
- 1 knippe färsk mynta, hackad
- 1 röd spansk peppar, finhackad
- 10 msk sweet chilisås
- 1 msk citronsaft
- 2 msk rapsolja
Gör så här
1
Finstrimla sockerärter, fänkål, morot och rättika.
2
Lägg dem i kallt vatten med isbitar en stund, så att de blir riktigt krispiga.
3
Riv försiktigt av isbergsbladen så att de inte går sönder. Isbergsbladen kan enkelt ersättas med rispappersdeg, som finns i asiatiska butiker. De behöver bara ligga i blöt en stund först.
4
Fyll bladen med grönsaksstrimlorna och rulla ihop.
5
Rör ihop såserna.
Detta är ett av flera recept som ingår i en festlig plockbuffé av Inger Lindberg.