Medelhavspotatissallad

Du behöver 1 kg potatis färsk 1 st rödlök 185 g körsbärstomater 150 g fetaost 1 dl oliver svarta urkärnade Dressing: 0.5 dl olivolja 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis färsk
  • 1 st rödlök
  • 185 g körsbärstomater
  • 150 g fetaost
  • 1 dl oliver svarta urkärnade

Dressing:

0.5 dl olivolja
2 msk vinäger
2 msk vatten
1 tsk dijonsenap
0.5 dl gräslök finklippt
salt
peppar

Gör så här

1
Koka potatisen knappt färdig. Låt den rinna av och skär den i halvor eller kvartar. Skala och skiva rödlöken. Dela tomaterna. Dela fetaosten i mindre bitar. Lägg över allt i en skål.

2
Blanda ingredienserna till dressingen och häll över den. Blanda om salladen.


Kommentar:
God även som ensam-sallad med bröd till!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top