Lingonbröd

Du behöver 50 g jäst 2.5 dl mjölk 0.5 dl olja 1.5 tsk salt 2 dl rårörda lingon eller lingonsylt 5 dl rågmjöl vetemjöl till...


10 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl olja
  • 1.5 tsk salt
  • 2 dl rårörda lingon eller lingonsylt
  • 5 dl rågmjöl
  • vetemjöl till utbaket

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Vispa ut den med mjölk och olja direkt från kylen.

2
Tillsätt salt och sylt. Rör ner mjölsorterna. Ta så mycket vetemjöl att det blir en smidig deg. Låt jäsa 1–2 timmar eller till dubbel storlek.

3
Arbeta degen på nytt. Dela den i 10 bitar och forma till platta bröd (typ tekakor). Placera dem på bakplåtspapper och låt jäsa 1 timme till.

4
Grädda bröden i 225 graders ugnsvärme i 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top