Lingongelé med äpple

Du behöver 2 dl lingonsylt, gärna rårörd 5 gelatinblad, blötlagda enligt anvisningarna på förpackningen 1/2 strimlat äpple riven pepparrot, färsk eller från burk eller tub...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl lingonsylt, gärna rårörd
  • 5 gelatinblad, blötlagda enligt anvisningarna på förpackningen
  • 1/2 strimlat äpple
  • riven pepparrot, färsk eller från burk eller tub

Gör så här

Värm lingonsylten i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i sylten. Tillsätt äppelstrimlorna och smaka av med pepparrot. Skölj lämplig form eller formar. Fördela blandningen. Ställ kallt i cirka 3 timmar eller över natten. Doppa formen i hett vatten innan den ska stjälpas upp.


Kommentar:
Tips: Har du en tjäder på gång? Njut den tillagad till en gåsleversås, baconrullad endive, en selleripuré och så lingongeléet. Men det går faktiskt också över förväntan att servera geléet till en helstekt kyckling med god sås och övrig rekvisita.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top