Du behöver
- 4 skivor entrecote,
- 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
- 1 msk rapsolja
- 1 msk kinasoja
- 2 tsk rosépeppar
- 2 medelstora
- squashfrukter
- 1 msk (oliv)olja
- salt, svartpeppar
- Citron- och gräslökskesella
- 4 portioner
- 200 g naturell kesella
- 1/2 tsk salt
- 1 krm nymalen vitpeppar
- skalet av en tvättad
- citron
- 1/2 kruka gräslök
Gör så här
1
Blanda saft, olja och soja i en rejäl fryspåse. Krossa rosépepparn och lägg i den tillsammans med biffarna. Se till att köttets alla ytor täcks med marinaden. Förslut när all luft klämts ur påsen. Låt gärna dra i kylen över dagen, eller minst en halvtimme.
2
3
Skölj och torka av squashen, skiva den centimetertjockt. Pensla med olja, strö på salt och peppar. Grilla skivorna till fin färg på het grill. Håll varmt i stort ugnsfat.
4
5
Låt köttet droppa av, men torka inte bort marinaden. Salta och peppra köttets båda sidor och grilla det nästan genomstekt på drygt medelvarm grill, ungefär 4 minuter på varje sida.
6
7
Citron- och gräslökskesella:
8
Rör kesellan smidig i förpackningen, blanda i salt och peppar.
9
Finriv skalet av en väl torkad citron. Finhacka gräslöken. Vänd ner bägge sorter i kesellan och servera som kryddsmör till kött och bakpotatis.
Bakpotatis – ugnsbakad eller mikrad?
Bakpotatis för fyra kan ta lika lång tid i mikron som i ugn. Tips: Klyv potatisarna, oljepensla och salta snittytorna. Baka halvorna cirka 25 minuter i 200 grader varm ugn.