Grillad vinbärsentrecote

Du behöver 4 skivor entrecote, 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft 1 msk rapsolja 1 msk kinasoja 2 tsk rosépeppar 2 medelstora squashfrukter 1 msk (oliv)olja salt,...


4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor entrecote,
  • 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk kinasoja
  • 2 tsk rosépeppar
  • 2 medelstora
  • squashfrukter
  • 1 msk (oliv)olja
  • salt, svartpeppar
  • Citron- och gräslökskesella
  • 4 portioner
  • 200 g naturell kesella
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • skalet av en tvättad
  • citron
  • 1/2 kruka gräslök

Gör så här

1
Blanda saft, olja och soja i en rejäl fryspåse. Krossa rosépepparn och lägg i den tillsammans med biffarna. Se till att köttets alla ytor täcks med marinaden. Förslut när all luft klämts ur påsen. Låt gärna dra i kylen över dagen, eller minst en halvtimme.

2

3
Skölj och torka av squashen, skiva den centimetertjockt. Pensla med olja, strö på salt och peppar. Grilla skivorna till fin färg på het grill. Håll varmt i stort ugnsfat.

4

5
Låt köttet droppa av, men torka inte bort marinaden. Salta och peppra köttets båda sidor och grilla det nästan genomstekt på drygt medelvarm grill, ungefär 4 minuter på varje sida.

6

7
Citron- och gräslökskesella:

8
Rör kesellan smidig i förpackningen, blanda i salt och peppar.

9
Finriv skalet av en väl torkad citron. Finhacka gräslöken. Vänd ner bägge sorter i kesellan och servera som kryddsmör till kött och bakpotatis.


Kommentar:
Bakpotatis – ugnsbakad eller mikrad?
Bakpotatis för fyra kan ta lika lång tid i mikron som i ugn. Tips: Klyv potatisarna, oljepensla och salta snittytorna. Baka halvorna cirka 25 minuter i 200 grader varm ugn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top