Kastanjesoppa

Du behöver 5 dl vatten 1.5 msk köttfond 1 msk grönsaksbuljong pulver 1 dl vispgrädde 0.5 msk olivolja 200 g kastanjer färska, äkta, oskalade, som...


4 portioner

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 1.5 msk köttfond
  • 1 msk grönsaksbuljong pulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 msk olivolja
  • 200 g kastanjer färska, äkta, oskalade, som kokas och skalas
  • 0.5 msk socker
  • 1 msk smör

Till servering:

tomater blötlagda och strimlade
tomater Eller färska i små bitar

Grovhackade kokta kastanjer

basilika Färsk och körvel

Gör så här

Koka upp vatten, fond och buljong och reducera tills cirka 4 deciliter återstår. Rör ner vispgrädde och olivolja. Koka upp igen och rör ner kastanjer och socker. Kör i mixer tills soppan blir slät. Rör ner smöret i den varma soppan. Servera med torkade eller färska tomater i små bitar, grovhackade kokta kastanjer och färsk basilika och körvel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top