Du behöver
- 1 st lök stor gul
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st purjolök
- 1 msk olivolja
- timjankvistar några stycken eller 2 krm torkad
- 1 st lagerblad
- 1.5 krm pepparmix
- 2.5 dl consommé
- 2.5 dl vatten
Att servera till:
ostgratinerade skinksmörgåsar
fruktsallad
Gör så här
1
Skala och skiva lök och vitlök. Ansa, skölj och strimla purjon. Fräs all lök mjuk i oljan.
2
Lägg i timjan, lagerblad och krydda med pepparmix. Häll på consommé och vatten. Låt soppan koka under lock cirka
3
15 minuter.
4
Servera soppan med en rejäl ostgratinerad skinksmörgås av baguette, välj glutenfritt bröd vid celiaki. Lägg på ett par skivor skinka, senap, några tomatskivor och ost på toppen. Gratinera högt upp i ugnen, 275 grader, ett par minuter.
Tips! I stället för consommé kan man använda 4–5 deciliter vatten och 1 1/2 matsked kött- eller grönsaksfond eller 1 buljongtärning.