Löksoppa med ostgratinerad skinkmacka

Du behöver 1 st lök stor gul 2 st vitlöksklyftor 1 st purjolök 1 msk olivolja timjankvistar några stycken eller 2 krm torkad 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st lök stor gul
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st purjolök
  • 1 msk olivolja
  • timjankvistar några stycken eller 2 krm torkad
  • 1 st lagerblad
  • 1.5 krm pepparmix
  • 2.5 dl consommé
  • 2.5 dl vatten

Att servera till:

ostgratinerade skinksmörgåsar
fruktsallad

Gör så här

1
Skala och skiva lök och vitlök. Ansa, skölj och strimla purjon. Fräs all lök mjuk i oljan.

2
Lägg i timjan, lagerblad och krydda med pepparmix. Häll på consommé och vatten. Låt soppan koka under lock cirka

3
15 minuter.

4
Servera soppan med en rejäl ostgratinerad skinksmörgås av baguette, välj glutenfritt bröd vid celiaki. Lägg på ett par skivor skinka, senap, några tomatskivor och ost på toppen. Gratinera högt upp i ugnen, 275 grader, ett par minuter.


Kommentar:
Tips! I stället för consommé kan man använda 4–5 deciliter vatten och 1 1/2 matsked kött- eller grönsaksfond eller 1 buljongtärning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top