Blåbärspaj med vaniljglass

Du behöver pajdeg 100 g smör 175 g mjöl 50 g socker 1 st äggula Fyllning: 120 g blåbär Smuldeg: 1 dl mjöl 0.5 dl...


4 portioner

Du behöver

  • pajdeg
  • 100 g smör
  • 175 g mjöl
  • 50 g socker
  • 1 st äggula

Fyllning:

120 g blåbär

Smuldeg:

1 dl mjöl
0.5 dl socker
40 g smör

Tillbehör:

vaniljglass Serveras med en god

Gör så här

1
Sätt ugnen på 170 grader.

2
Blanda smör, mjöl, socker och äggula till jämn och fin pajdeg.

3
Kavla ut degen i en form och grädda i 8 minuter.

4
Fyll skalet med blåbär.

5
Gör en smuldeg genom att blanda mjöl, socker och smör och strö ut den över pajen. Grädda allt i 170 grader i 15 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top