Budapestrulle

Du behöver 5 st äggvitor 3 dl socker 150 g nötkärnor finhackade 1 dl vetemjöl 1.5 msk kakao 1 st mandelspån (50 g) Fyllning: 3...


10 portioner

Du behöver

  • 5 st äggvitor
  • 3 dl socker
  • 150 g nötkärnor finhackade
  • 1 dl vetemjöl
  • 1.5 msk kakao
  • 1 st mandelspån (50 g)

Fyllning:

3 dl vispgrädde
1 st mandarinklyftor (300 g)

Garnering:

florsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum.

2
Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt hela tiden att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.

3

4
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 centimeter, täckt med lätt smort bakplåtspapper.

5
Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.

6
Stjälp upp kakan på sockrat papper och låt den svalna under långpannan.

7

8
Dra loss papperet ovanpå.

9
Vispa grädden till fyllningen. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och vänd ner dem i grädden.

10

11
Bred på fyllningen. Rulla ihop

12
tårtan, utan att den spricker. Man måste rulla ganska löst. Sikta eventuellt över florsocker.


Kommentar:
Receptet kommer från nyut-gåvan av kakklassikern ?Sju sorters kakor? från Ica bokförlag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top