Du behöver
- 5 st äggvitor
- 3 dl socker
- 150 g nötkärnor finhackade
- 1 dl vetemjöl
- 1.5 msk kakao
- 1 st mandelspån (50 g)
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 st mandarinklyftor (300 g)
Garnering:
florsocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum.
2
Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt hela tiden att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.
3
4
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 centimeter, täckt med lätt smort bakplåtspapper.
5
Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.
6
Stjälp upp kakan på sockrat papper och låt den svalna under långpannan.
7
8
Dra loss papperet ovanpå.
9
Vispa grädden till fyllningen. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och vänd ner dem i grädden.
10
11
Bred på fyllningen. Rulla ihop
12
tårtan, utan att den spricker. Man måste rulla ganska löst. Sikta eventuellt över florsocker.
Receptet kommer från nyut-gåvan av kakklassikern ?Sju sorters kakor? från Ica bokförlag.