Du behöver
- 4–6 mandelpotatisar
- 100 g purjolök
- 2 dl grädde
- 3 dl standardmjölk
- 3 msk vitt vin
- 1 nypa salt
- lite vitpeppar
- 1 dl riven lagrad ost
- 1 rulle smördeg
- 1 äggula
- 160 g löjrom
- Garnityr: gräslök, rödlök, citronskivor och creme fraiche.
Gör så här
1
Koka mandelpotatis och purjolök i grädde, mjölk och vin. Mixa soppan och smaka av med salt och vitpeppar. Kyl ner soppan.
2
Strö ost på smördegen, vik ihop den och kavla ut den igen. Stansa ur lock med hjälp av de koppar soppan ska serveras ur.
3
Häll upp soppan i koppar. Lägg smördegen över, pensla med äggula och strö på lite ost. Ställ in allt i ugnen i 200 graders värme i cirka 7 minuter.
4
Servera tillsammans med löjrom och lite finhackad gräslök och rödlök, en citronskiva och creme fraiche.