Viltlasagne

Du behöver 24 st lasagneplattor välj plattor som inte behöver förkokas Köttsås: 5 st gula lökar 2 msk smör eller margarin olja + 2 msk...


10 portioner

Du behöver

  • 24 st lasagneplattor välj plattor som inte behöver förkokas

Köttsås:

5 st gula lökar
2 msk smör eller margarin
olja + 2 msk
500 g köttfärs
2 pkt älgskav eller ren eller hjort
2 st burkar hela tomater
1 dl tomatpuré
0.5 dl kantarellfond vilt- och
2 tsk enbär (40 st)
2 tsk rosmarin smulad torkad
2 tsk salt 1

Ostsås:

1 l standardmjölk 3%
1 dl vetemjöl
1 st riven ost (150 g) västerbottensost
salt

Gör så här

1
Köttsås:

2
Skala och grovhacka lökarna. Bryn dem till gyllene färg i en gryta eller stor stekpanna med hälften av matfettet. Rör om hela tiden, cirka 7 minuter. Klicka i köttfärsen och smula den under tiden den fräses med löken till grå färg, cirka 5 minuter. Lägg över allt i en kastrull om maten bryns i panna. Halvtina skaven. Bryn den i två omgångar i resten av matfettet. Lägg över i grytan vartefter.

3
Häll burktomaterna med sitt spad i grytan. Krossa tomaterna lätt med rörspaden. Tillsätt tomatpuré, fond, enbär, rosmarin, salt och peppar. Koka upp under lock. Sjud såsen 10 minuter. Smaka av.

4
Ostsås:

5
Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och rör hela tiden tills såsen kokar upp. Sjud såsen 3 minuter. Blanda ner 2 dl av osten. Smaka av med salt.

6
Montering:

7
Smörj en stor långpanna, cirka 40 x 30 cm. Bred ut hälften av ostsåsen i bottnen. Täck med 8 lasagneplattor. Klicka hälften av köttsåsen på plattorna. Täck med 8 lasagneplattor. Bred på resten av köttsåsen. Täck


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recept till glöggbjudningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top