Läsar-recept

Laxpaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 100 g margarin 1 nypa salt 3 msk vatten Fyllning: 1 dl lök hackad gul 1 msk olja 300...


4 portioner

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
100 g margarin
1 nypa salt
3 msk vatten

Fyllning:

1 dl lök hackad gul
1 msk olja
300 g lax rökt
3 st ägg
3 dl vispgrädde
3 dl riven ost
1 dl hackad dill
salt och peppar

Gör så här

1
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, låt vila cirka 1 timme i kylskåp. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet cirka 10 minuter i 200 grader varm ugn.

2
Fyllning: Stek löken i lite olja. Skär laxen i tärningar. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Blanda ner lax, lök och dill. Häll fyllningen i pajskalet.

3
Grädda cirka 25 minuter i 225 grader.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top