Du behöver
- 1-2 färska rödbetor
- 1 palsternacka
- 1 liten rödlök
- smör att steka i
- salt, svartpeppar
- 2 dl tärnad fryspotatis
- 1/2 pkt (à 240 g) renskav
- 1 halvcentimeterskiva kassler/rökt skinka
- 2 ägg
Gör så här
1
Skala och tärna rödbetor, lök och palsternacka i samma dimensioner som fryspotatisen. Stek alla lök- och rottärningarna mjuka på medelvärme i smör eller olja. Salta och peppra. Tag upp, skölj ur stekpannan och stek potatisen efter påsens anvisning.
2
Tag upp, håll varmt i 100-gradig ugn tillsammans med lök och rötter. Bryn renskav, som gafflas isär i nu lite hetare panna. Salta och peppra igen, och låt slutligen tärningar av kassler ta lite färg med skavstrimlorna. Tag upp, blanda med tärningarna och håll varmt.
3
Häll 1 cm vatten i pannan och knäck i två ägg när vattnet börjar sjuda.
4
Tag upp med hålslev när vitan stelnat och servera till renpytten, med wasabi, japansk pepparrot på knallgrön tub.