Du behöver
- 3 (à 400 g) burkar blötlagda bönor, exempelvis svarta bönor, kidneybönor och borlottibönor
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vinäger
- 2 msk vatten
- 2 msk olivolja
- 1 lök i klyftor
- 2 stora rivna morötter
- 4 msk hackad persilja
- 3 tsk smör
- 400 g kalvlever
- 120 g bacon
Gör så här
1
Häll upp bönorna i ett durkslag och skölj dem under rinnande vatten. Blanda senap, vinäger och vatten, Vispa sakta ner oljan. Värm vinägretten i en kastrull, häll ner bönorna och blanda väl tills bönsalladen är ljummen.
2
Stek löken i en tesked smör. Blanda ner morötter, persilja och lök i salladen
3
Skär levern i åtta bitar. Bryn två teskedar smör i en stekpanna och stek levern åtta minuter på varje sida. Då blir den rosa inuti. Ta upp levern ur pannan och linda med bacon. Använd en tandpetare för att hålla baconet på plats. Bryn bitarna i pannan tills baconskivorna får färg. Servera levern på en hög av bönsallad.