Färgglada bönor och baconlindad lever

Du behöver 3 (à 400 g) burkar blötlagda bönor, exempelvis svarta bönor, kidneybönor och borlottibönor 1 msk dijonsenap 1 msk vinäger 2 msk vatten 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 (à 400 g) burkar blötlagda bönor, exempelvis svarta bönor, kidneybönor och borlottibönor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 lök i klyftor
  • 2 stora rivna morötter
  • 4 msk hackad persilja
  • 3 tsk smör
  • 400 g kalvlever
  • 120 g bacon

Gör så här

1
Häll upp bönorna i ett durkslag och skölj dem under rinnande vatten. Blanda senap, vinäger och vatten, Vispa sakta ner oljan. Värm vinägretten i en kastrull, häll ner bönorna och blanda väl tills bönsalladen är ljummen.

2
Stek löken i en tesked smör. Blanda ner morötter, persilja och lök i salladen

3
Skär levern i åtta bitar. Bryn två teskedar smör i en stekpanna och stek levern åtta minuter på varje sida. Då blir den rosa inuti. Ta upp levern ur pannan och linda med bacon. Använd en tandpetare för att hålla baconet på plats. Bryn bitarna i pannan tills baconskivorna får färg. Servera levern på en hög av bönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top