Sydländsk pastasallad

Du behöver pastaspiraler eller annan pasta 1 burk krossade eller passerade tomater 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1-2 finhackade vitlöksklyftor grovhackade basilikablad 250 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • pastaspiraler eller annan pasta
  • 1 burk krossade eller passerade tomater
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1-2 finhackade vitlöksklyftor
  • grovhackade basilikablad
  • 250 g lätt kokta haricots verts
  • 2 askar sardiner i olja
  • cirka 150 g tärnad fetaost
  • 1-2 msk olivolja
  • 1/2-1 tsk finhackad chilipeppar
  • 1/2 gul lök, tunt skivad
  • svarta oliver

Gör så här

1
Koka pasta för fyra personer. Sjud burktomaterna med salt, peppar, vitlök och basilika. Blanda den nykokta, avrunna pastan med varm tomatsås.

2
Skär lättkokta haricots verts i mindre bitar. Rensa sardinerna skinn- och benfria. Lägg haricots verts och sardinfiléer på pastan. Bygg på med fetaosttärningar, vända i olja med chilipeppar, samt till sist lökringar och svarta oliver.

3
Dags att äta – gärna innan den tomatiga pastan kallnat helt, utan är lite ljummen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top