Du behöver
- pastaspiraler eller annan pasta
- 1 burk krossade eller passerade tomater
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1-2 finhackade vitlöksklyftor
- grovhackade basilikablad
- 250 g lätt kokta haricots verts
- 2 askar sardiner i olja
- cirka 150 g tärnad fetaost
- 1-2 msk olivolja
- 1/2-1 tsk finhackad chilipeppar
- 1/2 gul lök, tunt skivad
- svarta oliver
Gör så här
1
Koka pasta för fyra personer. Sjud burktomaterna med salt, peppar, vitlök och basilika. Blanda den nykokta, avrunna pastan med varm tomatsås.
2
Skär lättkokta haricots verts i mindre bitar. Rensa sardinerna skinn- och benfria. Lägg haricots verts och sardinfiléer på pastan. Bygg på med fetaosttärningar, vända i olja med chilipeppar, samt till sist lökringar och svarta oliver.
3
Dags att äta – gärna innan den tomatiga pastan kallnat helt, utan är lite ljummen.