Du behöver
- pasta ca 70 g/portion
- 2 tsk salt
- 1 msk gurkmeja
- 400 g lammfärs alternativt nötfärs
- 1 ägg
- 1 msk curry
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk gurkmeja
- 1–2 tsk salt
- 1–2 tsk vitpeppar
- 1/2 dl vatten
- 1 msk olivolja
- Tillbehör:
- gröna ärtor
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar i vatten med salt och gurkmeja.
2
Blanda lammfärsen med ägg, curry, spiskummin, gurkmeja, salt och peppar. Tillsätt vatten i smeten och forma till små färsbullar.
3
Stek på medelvärme tills köttbullarna är genomstekta.
4
Servera allt tillsammans med gröna ärtor.
Sätt färg på pastan eller riset med hjälp av lite gurkmeja i kokvattnet. Måltiden ska tillfredsställa så många sinnen som möjligt.