Orientaliska lammfärsbullar

Du behöver pasta ca 70 g/portion 2 tsk salt 1 msk gurkmeja 400 g lammfärs alternativt nötfärs 1 ägg 1 msk curry 1 tsk spiskummin...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • pasta ca 70 g/portion
  • 2 tsk salt
  • 1 msk gurkmeja
  • 400 g lammfärs alternativt nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1–2 tsk salt
  • 1–2 tsk vitpeppar
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • Tillbehör:
  • gröna ärtor

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar i vatten med salt och gurkmeja.

2
Blanda lammfärsen med ägg, curry, spiskummin, gurkmeja, salt och peppar. Tillsätt vatten i smeten och forma till små färsbullar.

3
Stek på medelvärme tills köttbullarna är genomstekta.

4
Servera allt tillsammans med gröna ärtor.


Kommentar:
Sätt färg på pastan eller riset med hjälp av lite gurkmeja i kokvattnet. Måltiden ska tillfredsställa så många sinnen som möjligt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top