Indisk tomat- och kikärtsgryta

Du behöver 3 st vitlöksklyftor hackade 1 tsk garam masala 1 tsk kanel 1 krm chilipulver 3 msk olivolja 2 st tomater (helst italienska) 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm chilipulver
  • 3 msk olivolja
  • 2 st tomater (helst italienska)
  • 1 st honung dryg msk flytande
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st burk kikärter sköljda och avrunna
  • 0.5 st citron saften
  • 1 kruka basilika grovhackad

Tillbehör

naanbröd eller chapatibröd
yoghurt grekisk att toppa med

Gör så här

1
Fräs vitlök och kryddor i oljan.

2
Tillsätt tomater och honung. Smaka av med salt och peppar.

3
Tillsätt kikärterna. Låt puttra några minuter.

4
Mosa hälften av kikärterna med hjälp av en gaffel. Vänd ner citronsaft och basilika.

5
Servera med bröd och yoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top