Apelsin-limemarinerad kyckling

Du behöver 20 st kycklingben 1 st vitlöksklyfta 2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 st apelsin 2 st limefrukt persilja Gör så här 1...


10 portioner

Du behöver

  • 20 st kycklingben
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 st apelsin
  • 2 st limefrukt
  • persilja

Gör så här

1
Gnid in kycklingbenen med vitlök, salt och peppar. Pressa över saften från apelsinen. Skiva limefrukterna och lägg skivorna på kycklingbenen och pressa lätt med gaffel. Täck och ställ kallt att marinera några timmar. Sätt ugnen

2
på 250 grader och stek kycklingen gyllenbrun 15-20 minuter. Vänd efter halva tiden.


Kommentar:
Gör en kubansk buffé tillsammans med nedanstående recept

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top