Fyllda jalapeñobåtar

Du behöver 20 st jalapeño 2 dl crème fraîche 100 g prästost vällagrad 200 g philadelphiaost 0.5 dl flytande honung 40 st valnötskärnor halva Gör...


40 portioner

Du behöver

  • 20 st jalapeño
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g prästost vällagrad
  • 200 g philadelphiaost
  • 0.5 dl flytande honung
  • 40 st valnötskärnor halva

Gör så här

1
Skölj frukterna och halvera dem på längden, stjälken också. Använd gärna diskhandskar under hanteringen, den starka saften kan irritera hud och ögon. Märkligt nog knappast tungan, syran i fyllningen och honungssötman neutraliserar hettan i frukten.

2
Kratsa ut vit fruktvägg och alla kärnor med tesked eller grapefruktkniv. (Bör göras serveringsdagen.)

3
Värm crème fraîchen, finriv prästosten direkt i. Låt svalna och blanda med färskost/philadelphia. (Ostkrämen kan lagas en dag i förväg.)

4
Fyll jalapeñohalvorna med ostkräm, lite toppigt. Bred på honung och tryck i en nöthalva. (Fyll, glasera och garnera tidigast ett par timmar före servering.)


Kommentar:
En av många rätter i vår härliga bröllopsbuffé!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top