Du behöver
- 20 st jalapeño
- 2 dl crème fraîche
- 100 g prästost vällagrad
- 200 g philadelphiaost
- 0.5 dl flytande honung
- 40 st valnötskärnor halva
Gör så här
1
Skölj frukterna och halvera dem på längden, stjälken också. Använd gärna diskhandskar under hanteringen, den starka saften kan irritera hud och ögon. Märkligt nog knappast tungan, syran i fyllningen och honungssötman neutraliserar hettan i frukten.
2
Kratsa ut vit fruktvägg och alla kärnor med tesked eller grapefruktkniv. (Bör göras serveringsdagen.)
3
Värm crème fraîchen, finriv prästosten direkt i. Låt svalna och blanda med färskost/philadelphia. (Ostkrämen kan lagas en dag i förväg.)
4
Fyll jalapeñohalvorna med ostkräm, lite toppigt. Bred på honung och tryck i en nöthalva. (Fyll, glasera och garnera tidigast ett par timmar före servering.)
En av många rätter i vår härliga bröllopsbuffé!