Du behöver
- 1 liter blandat grönt, t.ex
- färsk spenat och kruksallad
- 2 kycklingfiléer
- smör
- salt och peppar
- 1 paket bacon
- 1 avokado
- 1 rödlök
- Dressing:
- 2 tsk dijonsenap
- 2 tsk citronsaft
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 3 msk solrosolja
- 2 krm salt
Gör så här
1
Skölj det gröna och låt rinna av väl i durkslag eller på handduk.
2
Skär kycklingfiléerna i breda bitar och fräs dem några minuter i lite smör, krydda. Fräs sedan baconet och låt det rinna av på lite hushållspapper.
3
Halvera och kärna ur avokadon, skär bort skalet och skär den i bitar. Skala och strimla löken.
4
Lägg rejält med sallad på varje tallrik och fördela kyckling, bacon, avokado och lök ovanpå. Blanda dressingen och häll den över.