Du behöver
- 1 dl äppeljuice koncentrerad
- 2 dl vatten
- 2 st kanel påsar hel
- 1 st stjärnanis påse hel
- 3 bitar pomeransskal torkade
- limefrukt skalet av 1 vältvättad
- 4 dl flädersaft koncentrerad
- 11 dl vatten
Gör så här
1
Koka upp äppeljuice och vatten med kryddor och skal i en kastrull som rymmer minst 3 liter. Låt kastrullen stå med locket på i rumsvärme över natten.
2
Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Tillsätt flädersaft och vatten, lilla mängden först. Smaka om du vill späda ytterligare.
3
Värm strax före servering. Glöggen ska inte koka, bara ryka.
Espressokopparna kan extraknäcka som glöggmuggar. Termos funkar för glögg också, men doften kan vara svår att diska ur.