Krusbärspaj med hackade nötter och fina ostar att lägga på

Du behöver 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 150 g smör 4 msk vatten Fyllning: 1 l krusbär röda eller gula 4 msk råsocker (rå)socker...


8 portioner

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 150 g smör
  • 4 msk vatten

Fyllning:

1 l krusbär röda eller gula
4 msk råsocker (rå)socker
1 msk potatismjöl
1 dl valnötter hackade
0.5 dl hasselnötter hackade
sirap ca 5 msk
25 g smör

Gör så här

1
Mät upp mjöl i en skål, smula smöret i mjölet, gaffel. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en deg. Klappa degen flat och låt den vila övertäckt minst 1 timme i kylskåp. Tryck ut pajdegen i en pajform, cirka 30 centimeter i diameter. Nagga med gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader 10 minuter.

2

3
Lägg krusbären i pajskalet i formen. Blanda socker och potatismjöl och strö det över bären. Strö på nötter. Ringla sirap över. Hyvla smöret med osthyvel och fördela smörskivorna över pajen. Grädda pajen på nedre falsen i 200 grader 20–30 minuter. Låt pajen svalna.


Kommentar:
Servera den med små klyftor av fin ost, typ Skärvångens bleu och mjuk brieost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top