Saffransbaguetter

Du behöver 12 g jäst 1/2 påse (à 0,5 g) saffran 3 1/2 dl kallt vatten 1 tsk salt cirka 8 dl vetemjöl Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 12 g jäst
  • 1/2 påse (à 0,5 g) saffran
  • 3 1/2 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • cirka 8 dl vetemjöl

Gör så här

1
Smula jästen i rejäl bunke. Stöt saffranet i mortel och lös det med lite av vattnet. Häll detta över jästen, tillsätt resten av vattnet. Blanda i salt och arbeta i det mesta av mjölet. Låt jäsa under bakduk över natten i kylskåp, eller 3–4 timmar i rumstemperatur.

2
Boxa ner degen och knåda den lätt. Dela i fyra lika delar och trilla dem till ugnsplåtslånga korvar. Lägg på papprad plåt och låt jäsa 15–20 minuter under handduk.

3
Grädda 12–15 minuter mitt i 275 grader varm ugn. Låt bröden svalna på galler väl inrullade i bakdukar.

4
Bröden kan bakas i god tid och frysas.


Kommentar:
Saffransbaguetter passar utmärkt till Saffranssnittar med lax och pepparrotsost. Receptet hittar du på länken här nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top