Skogvaktarglögg att göras dagen före

Du behöver 3 1/2 dl lingon 1 kanelstång 2 bitar torkad ingefära 6 kardemummakärnor 10 enbär, lätt krossade 1 1/2 dl sötmandel, skållade och skalade...


1 portion

Du behöver

  • 3 1/2 dl lingon
  • 1 kanelstång
  • 2 bitar torkad ingefära
  • 6 kardemummakärnor
  • 10 enbär, lätt krossade
  • 1 1/2 dl sötmandel, skållade och skalade
  • 1 flaska (33 cl) starköl
  • 1 flaska (70 cl) brännvin
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl muscovadosocker
  • 1/2 flaska (35 cl) konjak
  • 2 msk strösocker att brynas

Gör så här

1
Lägg lingon, kanelstång, ingefära, kardemumma, enbär och mandlar i en kastrull. Häll över ölen. Koka upp (håll koll, ölen kan skumma över) och koka sakta 10 minuter. Häll i brännvinet, tillsätt strösocker och muscovadosocker. Rör under uppvärmning till något under kokpunkten. Ta kastrullen av plattan.

2
Bryn sockret i en stekpanna och häll det brynta sockret ner i glöggen tillsammans med konjaken. Värm inte mer.

3
Plocka ur kanelstången och låt glöggen stå och dra över natten.

4
Sila ifrån kryddorna, mandlarna kan serveras till glöggen, värm glöggen och smutta ur små muggar.


Kommentar:
Skogsvaktarglöggen behöver tid på sig för att smakerna ska blomma ut för fullt. Servera med en enkvist att röra om med i glöggmuggen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top