Varm paprikasallad med räkpasta

Du behöver 2 röda paprikor 1 gul paprika ca 5 salladslökar 1 msk kryddig olivolja svartpeppar fingersalt Räkpasta: 1 msk smör 2 msk vetemjöl 4...


4 portioner

Du behöver

  • 2 röda paprikor
  • 1 gul paprika
  • ca 5 salladslökar
  • 1 msk kryddig olivolja
  • svartpeppar
  • fingersalt
  • Räkpasta:
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tsk torkad dragon
  • 1/2 tsk salt
  • kajennpeppar
  • svartpeppar
  • 500 g tinade skalade räkor
  • 4 portioner (grön) tagliatelle

Gör så här

1
Skölj, tag ur och grovstrimla paprikorna. Ansa och skiva lökarna. Fräs bägge sorter mjuka och blanda i oljan på medelvärme cirka 5 minuter. Peppra och salta strax före servering.

2
Räkpasta:

3
1. Smält smör i kastrull, rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp på hög värme, under omrörning, och sänk värmen. Låt puttra 5 minuter, rör om ofta.

4
2. Smaka av med dragon, salt och pepparsorterna. Vänd i räkorna alldeles före serveringen.

5
3. Koka pastan efter paketets anvisning. Servera räkpastan till paprikasalladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top