Du behöver
- 2 röda paprikor
- 1 gul paprika
- ca 5 salladslökar
- 1 msk kryddig olivolja
- svartpeppar
- fingersalt
- Räkpasta:
- 1 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1/2 tsk torkad dragon
- 1/2 tsk salt
- kajennpeppar
- svartpeppar
- 500 g tinade skalade räkor
- 4 portioner (grön) tagliatelle
Gör så här
1
Skölj, tag ur och grovstrimla paprikorna. Ansa och skiva lökarna. Fräs bägge sorter mjuka och blanda i oljan på medelvärme cirka 5 minuter. Peppra och salta strax före servering.
2
Räkpasta:
3
1. Smält smör i kastrull, rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp på hög värme, under omrörning, och sänk värmen. Låt puttra 5 minuter, rör om ofta.
4
2. Smaka av med dragon, salt och pepparsorterna. Vänd i räkorna alldeles före serveringen.
5
3. Koka pastan efter paketets anvisning. Servera räkpastan till paprikasalladen.