Du behöver
- 1-1,5 kg djupfryst zebrastek (benfri, med ben går det åt 2-2,5 kg)
- svartpeppar
- salt
- Sallad:
- 250 g färsk spenat
- 3 stora salladshuvuden (av olika sorter, t.ex rucola, lollo rosso)
- 4-6 chilipeppar
- 1 burk färdigkokta kikärter
- vinäger
- olja
Gör så här
1
Stek zebran i 80-90 graders ugnsvärme under 12-14 timmar (som tjälknöl), till dess köttermometern visar 75 grader, om du vill ha den ordentligt genomstekt.
2
Salta, peppra och vira in i folie.
3
Strimla spenaten och salladen, kärna ur och hacka chilin.
4
Hetta upp lite olja i en wokpanna och ljumma först spenaten och chilin en liten stund. Lägg därefter i salladen och kikärterna. Hetta upp snabbt.
5
Häll över lite vinäger, salt och peppar.
6
Servera zebrasteken och den ljumma salladen med chutney och couscous.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.