Kanel- och kardemummatryffel

Du behöver 1 st kanelstång 1 tsk kardemummakärnor 1.5 dl vispgrädde 1 tsk honung 200 g mjölkchoklad 175 g mjölkchoklad till doppning mandel till dekor...


20 portioner

Du behöver

  • 1 st kanelstång
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 200 g mjölkchoklad
  • 175 g mjölkchoklad till doppning
  • mandel till dekor

Gör så här

1
Krossa kanelstången och kardemummakärnorna lätt. Koka upp grädden med honungen och kryddorna. Låt kryddorna ligga och dra en stund så att grädden tar smak. Hacka under tiden chokladen ganska fint. Ge grädden ett nytt uppkok, sila bort kryddorna och slå den heta grädden över chokladen

2
i en bunke. Rör tills all choklad smält och tryffeln blivit slät och blank. Låt svalna och ställ sedan tryffeln i kylen att stelna.

3

4
Ta ut små kulor ur den hårda massan med hjälp av ett kuljärn eller liknande. Rulla dem runda och smält den resterande chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Doppa kulorna i den smälta chokladen och dekorera eventuellt med flagad mandel och pärlsocker. Låt stelna och förvara sedan kallt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top