Päron- och konjakstryffel

Du behöver 200 g mörk choklad 0.75 dl vispgrädde 1 tsk honung 25 g smör rumstempererat 2 msk konjak 2 msk päronpuré (från barnmatsburk) 200...


25 portioner

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 25 g smör rumstempererat
  • 2 msk konjak
  • 2 msk päronpuré (från barnmatsburk)
  • 200 g mörk choklad till doppning
  • mjölkchoklad till dekoration

Gör så här

1
Hacka chokladen ganska fint och lägg i en bunke. Koka upp vispgrädden med honungen och slå över chokladen. Rör tills all choklad har smält och tillsätt därefter smöret i mindre bitar. För att få tryffeln riktigt jämn och slät kan man använda en mixerstav.

2

3
Blanda även ner konjak och päronpuré och låt sedan tryffeln stelna. Forma små runda kulor med hjälp av ett kuljärn eller liknande. Låt kulorna stelna i kylskåp.

4

5
Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och doppa tryffelkulorna i chokladen. Låt stelna och spritsa eventuellt smält mjölkchoklad över tryfflarna som dekoration. Förvara kallt men låt tryfflarna bli rumstempererade före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top