Du behöver
- 200 g mörk choklad
- 0.75 dl vispgrädde
- 1 tsk honung
- 25 g smör rumstempererat
- 2 msk konjak
- 2 msk päronpuré (från barnmatsburk)
- 200 g mörk choklad till doppning
- mjölkchoklad till dekoration
Gör så här
1
Hacka chokladen ganska fint och lägg i en bunke. Koka upp vispgrädden med honungen och slå över chokladen. Rör tills all choklad har smält och tillsätt därefter smöret i mindre bitar. För att få tryffeln riktigt jämn och slät kan man använda en mixerstav.
2
3
Blanda även ner konjak och päronpuré och låt sedan tryffeln stelna. Forma små runda kulor med hjälp av ett kuljärn eller liknande. Låt kulorna stelna i kylskåp.
4
5
Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och doppa tryffelkulorna i chokladen. Låt stelna och spritsa eventuellt smält mjölkchoklad över tryfflarna som dekoration. Förvara kallt men låt tryfflarna bli rumstempererade före servering.