Du behöver
- 1 dl svartvinbärssaft av god kvalité
- 1 msk honung
- 1 dl vispgrädde
- 200 g mjölkchoklad
- 50 g smör rumstempererat
- 200 g mjölkchoklad till doppning
Gör så här
1
Låt saften och honungen sjuda på svag värme i en liten kastrull tills blandningen reducerats ordentligt. Saften ska bli simmig och knappt täcka kastrullens botten. Tillsätt då grädden och låt det hela koka upp. Hacka under tiden chokladen ganska fint och lägg i en bunke. Slå den heta gräddblandningen över chokladen och blanda tills allt smält.
2
3
Tillsätt smöret i små klickar och rör till en riktigt slät massa.
4
Låt tryffeln stelna i kylskåp och forma sedan runda kulor med hjälp av ett kuljärn eller en sked.
5
6
Bryt chokladen till doppningen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Doppa de kylskåpskalla tryffelkulorna i chokladen och låt överflödig choklad rinna av.
Chokladlöv – överkurs
30 små ätliga löv, t ex vinbär eller
rosenblad
matolja
50 g mörk block till dekoration
Så här gör du:
Pensla löven med ett tunt lager matolja. Smält chokladen och pensla löven med den. Låt stelna och lossa löven från chokladen med hjälp av en pincett.
Dekorera tryfflarna med ett chokladlöv innan ytan stelnat. Förvara kallt.