Potatis- och purjosoppa

Du behöver 2 st gula lökar 2 st purjolök 2 msk smör 7 st potatis 1 l buljong (grönsaks- eller höns) 2 dl vispgrädde gräslök...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st purjolök
  • 2 msk smör
  • 7 st potatis
  • 1 l buljong (grönsaks- eller höns)
  • 2 dl vispgrädde
  • gräslök

Gör så här

Skiva all lök. Smält smöret i en gryta och låt löken puttra under lock tills den får fin färg, 4-5 minuter Skala och skiva potatisen och lägg ner den i grytan. Häll på buljongen och låt soppan småkoka tills potatisen känns mjuk, cirka 20 min. Kör sedan allt i mixer. Häll i lite grädde och smaka av med salt och vitpeppar, strö över lite gräslök. Soppan är lika god varm som kall.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recepttips till sportlovsutflykten!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top