Ljummen sallad med lagrad cheddar

Du behöver 1 st ekbladssallat 1 st lollo rosso-sallad 1 st endivesallad 0.5 st rossisallad huvud 1 st knippe bladpersilja 1 st knippe gräslök 1...


8 portioner

Du behöver

  • 1 st ekbladssallat
  • 1 st lollo rosso-sallad
  • 1 st endivesallad
  • 0.5 st rossisallad huvud
  • 1 st knippe bladpersilja
  • 1 st knippe gräslök
  • 1 st schalottenlök
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 nypa kajennpeppar
  • pressad citronsaft
  • havssalt och svartpeppar från kvarn
  • 2 dl cheddarost extra lagrad, riven

Gör så här

1
Plocka sallader och persilja, skölj och centrifugera allt torrt, eller skaka torrt i kökshandduk.

2
Skär gräslöken fint. Skala och hacka schalottenlöken fint.

3
Koka upp grädden och rör ner senap, kajenn och schalottenlök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd runt sallad, örter och riven ost med den varma dressingen. Servera genast.


Kommentar:
En ljummen sallad passar som en mellanrätt med bröd eller tunnbröd till, eller att ätas som ljummet tillbehör till skinka, julkorv eller kalkon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top