Du behöver
- 1 st ekbladssallat
- 1 st lollo rosso-sallad
- 1 st endivesallad
- 0.5 st rossisallad huvud
- 1 st knippe bladpersilja
- 1 st knippe gräslök
- 1 st schalottenlök
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 nypa kajennpeppar
- pressad citronsaft
- havssalt och svartpeppar från kvarn
- 2 dl cheddarost extra lagrad, riven
Gör så här
1
Plocka sallader och persilja, skölj och centrifugera allt torrt, eller skaka torrt i kökshandduk.
2
Skär gräslöken fint. Skala och hacka schalottenlöken fint.
3
Koka upp grädden och rör ner senap, kajenn och schalottenlök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd runt sallad, örter och riven ost med den varma dressingen. Servera genast.
En ljummen sallad passar som en mellanrätt med bröd eller tunnbröd till, eller att ätas som ljummet tillbehör till skinka, julkorv eller kalkon.