Rostade rotfrukter med ingefära, citron och persilja

Du behöver 2 st morötter orange 2 st morötter gula 2 st morötter röda 150 g butternut squashpumpa 2 msk olja neutral havssalt och svartpeppar...


8 portioner

Du behöver

  • 2 st morötter orange
  • 2 st morötter gula
  • 2 st morötter röda
  • 150 g butternut squashpumpa
  • 2 msk olja neutral
  • havssalt och svartpeppar från kvarn
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 1 msk bruna senapsfrön
  • 1.5 msk ingefära finriven färsk
  • 3 msk rapsolja kallpressad
  • 1.5 msk citronskal finrivet
  • salt och svartpeppar
  • 8 st persiljeblad

Gör så här

1
Skala alla morötter (det går även bra med endast vanliga morötter) och pumpan och skär i oregelbundna bitar.

2
Vänd morötter och pumpa med en neutral olja, salt och peppar i en långpanna.

3
Rosta mitt i ugnen i 200 grader, tills bitarna har fått en gyllene färg och är mjuka, cirka 30 minuter.

4
Koka upp citronsaft med senapsfrön, ta från värmen och blanda med ingefära, kallpressad rapsolja och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

5
Blanda citron- och ingefärsoljan med morötter och pumpa, salta och peppra igen. Arrangera i portionsformar eller på en stor tallrik.

6
Riv persiljan grovt och strö över rotfrukterna.


Kommentar:
Ugnsrostade rötter kryddas till frisk smak med citron och ingefära, och smakar gott till julskinka, revbensspjäll och julens fiskrätter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top