Saffransäpple med syrlig vanilj

Du behöver 6 syrliga äpplen, t ex Signe Tillisch 1 vaniljstång av god kvalitet 1/2 liter vatten 1 paket saffran, 0,5 g 3 msk pressad...


8 portioner

Du behöver

  • 6 syrliga äpplen, t ex Signe Tillisch
  • 1 vaniljstång av god kvalitet
  • 1/2 liter vatten
  • 1 paket saffran, 0,5 g
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 1 dl strösocker till kokning av äpple
  • 2 msk strösocker till yoghurt
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

1
Skala och kärna ur äpplena, skär i 2 centimeter stora tärningar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna.

2
Koka upp vatten, saffran, citronsaft, socker och hälften av vaniljfröna.

3
Lägg i äppeltärningarna i den kokande lagen och koka dem mjuka. Kolla noggrant så att de inte blir överkokta och låt dem svalna i saffranslagen.

4
Rör samman 2 matskedar socker med yoghurten och resten av vaniljfröna.

5
Skeda upp äpple och lag i små portionsglas, skeda på lite syrlig yoghurt eller servera yoghurten vid sidan av.


Kommentar:
Julens allra vackraste och godaste dessert gör du enkelt på äppeltärningar som kokas i en vaniljsmakande saffranssockerlag. Serveras med en klick iskall vaniljkryddad yoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top