Du behöver
- 1 st gurka
- 2 st äpplen t ex Signe Tillisch
- 10 st dillstjälkar tunna
- 1 st salladslök
- 1.5 dl turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt
- 1 msk pepparrot finriven färsk
- havssalt och svartpeppar från kvarn
- 5 st dillvippor små
Gör så här
1
Skala gurkan, klyv på längden och kärna ur den med hjälp av en liten sked. Skär gurkan i 1 1/2 centimeter stora kuber. Skala och kärna ur äpplena, skär i 1 1/2 centimeter stora kuber. Skiva dillstjälkarna tunt, skiva salladslöken i sneda tunna skivor.
2
Blanda samman yoghurt, gurka, äpple, salladslök, pepparrot och hälften av dillstjälkarna. Krydda med salt och peppar.
3
Arrangera i skål eller i djup tallrik. Strö resterande dillstjälkar över och lägg ut dillvipporna.
Yoghurt med äpple är en krispig sallad som smakar gott till allt rökt, till den pepparhalstrade laxen eller annan fisk, till fågel, korv med mera.