Yoghurt med äpple, dill och gurka

Du behöver 1 st gurka 2 st äpplen t ex Signe Tillisch 10 st dillstjälkar tunna 1 st salladslök 1.5 dl turkisk yoghurt eller grekisk...


8 portioner

Du behöver

  • 1 st gurka
  • 2 st äpplen t ex Signe Tillisch
  • 10 st dillstjälkar tunna
  • 1 st salladslök
  • 1.5 dl turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt
  • 1 msk pepparrot finriven färsk
  • havssalt och svartpeppar från kvarn
  • 5 st dillvippor små

Gör så här

1
Skala gurkan, klyv på längden och kärna ur den med hjälp av en liten sked. Skär gurkan i 1 1/2 centimeter stora kuber. Skala och kärna ur äpplena, skär i 1 1/2 centimeter stora kuber. Skiva dillstjälkarna tunt, skiva salladslöken i sneda tunna skivor.

2
Blanda samman yoghurt, gurka, äpple, salladslök, pepparrot och hälften av dillstjälkarna. Krydda med salt och peppar.

3
Arrangera i skål eller i djup tallrik. Strö resterande dillstjälkar över och lägg ut dillvipporna.


Kommentar:
Yoghurt med äpple är en krispig sallad som smakar gott till allt rökt, till den pepparhalstrade laxen eller annan fisk, till fågel, korv med mera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top