Fyllda paprikor med ost- och skinksås

Du behöver 8 gröna paprikor 4 portioner kokt kallt ris 200 g champinjoner 1 1/2 dl ajvarsås salt vitpeppar ost- och skinksås: 300 g kassler...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 gröna paprikor
  • 4 portioner kokt kallt ris
  • 200 g champinjoner
  • 1 1/2 dl ajvarsås
  • salt
  • vitpeppar
  • ost- och skinksås:
  • 300 g kassler
  • 5 dl färdig ostsås från kyldisken

Gör så här

1
Skär locket av paprikorna och ta ur kärnhusen. Blanda riset med grovskivade champinjoner och ajvar eller chilisås. Smaka av med salt och peppar.

2
Fyll paprikorna med risblandningen och ställ dem i vid gryta. Häll på ett par centimeter vatten i botten, lägg på lock och låt paprikorna sjuda på ganska låg värme tills allt är hett, 15–20 minuter.

3
Ost- och skinksås:

4
Skär kasslern ren från synligt fett och skiva den. Skär skivorna till strimlor. Värm dem i den köpta ostsåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top