Du behöver
- 350 g lammfärs
- 2 msk vatten
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar grovmalen
Gör så här
1
Lägg färsen tillsammans med vatten, salt och peppar i en plastpåse. Håll för öppningen med ena handen och krama samman ingredienserna med den andra. Arbeta inte för länge.
2
Klipp av ena hörnan i påsens botten och pressa ut degen i små klickar lagom att platta till för biffar.
3
Grilla biffarna på bägge sidor tills de är knappt genomstekta.
4
Lägg dem på en salladsbotten i pitabröd tillsammans med tomatskivor. Skeda över gurkdressing: Blanda ca 300 g grovt riven, urkärnad slanggurka med 1 tsk salt. Låt stå i 30 minuter och krama sedan ur vattnet. Lägg gurkrivet i en mixer och mixa slätt. Blanda gurkmoset med 2 dl yoghurt naturell, 2 msk finhackad färsk mynta och 1/2 krm vitpeppar. Smaka av med salt.