Lammfärsbiffar

Du behöver 350 g lammfärs 2 msk vatten 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar grovmalen Gör så här 1 Lägg färsen tillsammans med vatten, salt...


10 portioner

Du behöver

  • 350 g lammfärs
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen

Gör så här

1
Lägg färsen tillsammans med vatten, salt och peppar i en plastpåse. Håll för öppningen med ena handen och krama samman ingredienserna med den andra. Arbeta inte för länge.

2
Klipp av ena hörnan i påsens botten och pressa ut degen i små klickar lagom att platta till för biffar.

3
Grilla biffarna på bägge sidor tills de är knappt genomstekta.

4
Lägg dem på en salladsbotten i pitabröd tillsammans med tomatskivor. Skeda över gurkdressing: Blanda ca 300 g grovt riven, urkärnad slanggurka med 1 tsk salt. Låt stå i 30 minuter och krama sedan ur vattnet. Lägg gurkrivet i en mixer och mixa slätt. Blanda gurkmoset med 2 dl yoghurt naturell, 2 msk finhackad färsk mynta och 1/2 krm vitpeppar. Smaka av med salt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top