Du behöver
- 2 kilo färska musslor
- 3 schalottenlökar
- 1 morot
- 1 fänkålstånd
- 150 g smör
- 2 dl torrt vitt vin
- 1/4 kruka färsk koriander
- 1 kruka persilja
Gör så här
1
Borsta musslorna ordentligt rena och kasta dem som inte är levande. Skala och finhacka schalottenlök och morot. Ansa, skär bort stocken, och finhacka fänkålen.
2
Fräs schalottenlök, morot och fänkål i smöret i en stor kastrull. Häll i vinet och låt det koka ihop lite. Lägg ner musslorna i kastrullen. Koka under lock i 5 minuter tills musslorna öppnat sig. Rör i dem då och då. Grovhacka koriander och persilja och strö över. Servera med mjukt bröd till.
Välj bröd till som passar vid ev allergi.
Receptet är hämtat från den förstaklassiga restaurangen Nordgården, utanför Göteborg. För fler recept från Nordgården, klicka på länkarna nedan.