Moules marinière med koriander

Du behöver 2 kilo färska musslor 3 schalottenlökar 1 morot 1 fänkålstånd 150 g smör 2 dl torrt vitt vin 1/4 kruka färsk koriander 1...


12 portioner

Du behöver

  • 2 kilo färska musslor
  • 3 schalottenlökar
  • 1 morot
  • 1 fänkålstånd
  • 150 g smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1/4 kruka färsk koriander
  • 1 kruka persilja

Gör så här

1
Borsta musslorna ordentligt rena och kasta dem som inte är levande. Skala och finhacka schalottenlök och morot. Ansa, skär bort stocken, och finhacka fänkålen.

2
Fräs schalottenlök, morot och fänkål i smöret i en stor kastrull. Häll i vinet och låt det koka ihop lite. Lägg ner musslorna i kastrullen. Koka under lock i 5 minuter tills musslorna öppnat sig. Rör i dem då och då. Grovhacka koriander och persilja och strö över. Servera med mjukt bröd till.


Kommentar:
Välj bröd till som passar vid ev allergi.
Receptet är hämtat från den förstaklassiga restaurangen Nordgården, utanför Göteborg. För fler recept från Nordgården, klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top