Du behöver
- 3 dl röda bönor
- 2 gula lökar
- 2-3 morötter, ca 300 g
- 4 stjälkar selleri
- 4 chorizokorvar
- 1 förpackning (500 g) krossade tomater med chili
- 3 dl vatten
- 1 dl kaffe
- 1 köttbuljongtärning
- Att servera till:
- tortillabröd
- strimlad sallad
Gör så här
1
1. Lägg bönorna i kallt vatten cirka 10 timmar eller över natten.
2
2. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skär morötterna i stora bitar. Skölj och skär selleri i bitar. Skiva korven.
3
3. Låt bönorna rinna av och lägg dem, grönsaker och korv i en tryckkokare. Häll över tomatkross, vatten och kaffe och smula över buljongtärningen.
4
4. Spänn fast locket. Sätt tryckkokaren på spisplattan och låt koka upp tills tryck uppstår. Sänk värmen men se till att trycket består, låt koka 15-17 minuter. Spola locket på tryckkokaren med kallt vatten tills trycket sjunkit helt. Öppna locket och rör om.
5
5. Servera texasgrytan med tortillabröd, hembakade eller köpta, och sallad.
Tips! Snabbakade tortillabröd gräddas i stekpanna. Blanda 4 1/2 dl vete-mjöl med 1 tsk bakpulver och 1/2 tsk salt. Tillsätt 2 dl kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 8 bitar som kavlas ut tunt på mjölad arbetsbänk. Grädda en tortilla i taget i torr, het stekpanna cirka 2 minuter per sida.