Texassoppgryta med röda bönor

Du behöver 3 dl röda bönor 2 gula lökar 2-3 morötter, ca 300 g 4 stjälkar selleri 4 chorizokorvar 1 förpackning (500 g) krossade tomater...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl röda bönor
  • 2 gula lökar
  • 2-3 morötter, ca 300 g
  • 4 stjälkar selleri
  • 4 chorizokorvar
  • 1 förpackning (500 g) krossade tomater med chili
  • 3 dl vatten
  • 1 dl kaffe
  • 1 köttbuljongtärning
  • Att servera till:
  • tortillabröd
  • strimlad sallad

Gör så här

1
1. Lägg bönorna i kallt vatten cirka 10 timmar eller över natten.

2
2. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skär morötterna i stora bitar. Skölj och skär selleri i bitar. Skiva korven.

3
3. Låt bönorna rinna av och lägg dem, grönsaker och korv i en tryckkokare. Häll över tomatkross, vatten och kaffe och smula över buljongtärningen.

4
4. Spänn fast locket. Sätt tryckkokaren på spisplattan och låt koka upp tills tryck uppstår. Sänk värmen men se till att trycket består, låt koka 15-17 minuter. Spola locket på tryckkokaren med kallt vatten tills trycket sjunkit helt. Öppna locket och rör om.

5
5. Servera texasgrytan med tortillabröd, hembakade eller köpta, och sallad.


Kommentar:
Tips! Snabbakade tortillabröd gräddas i stekpanna. Blanda 4 1/2 dl vete-mjöl med 1 tsk bakpulver och 1/2 tsk salt. Tillsätt 2 dl kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 8 bitar som kavlas ut tunt på mjölad arbetsbänk. Grädda en tortilla i taget i torr, het stekpanna cirka 2 minuter per sida.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top