Du behöver
- 100 g glasnudlar
- 500 g kycklingfilé
- 4 vitlöksklyftor
- 3 salladslökar
- 1 tinad krabba, knappt 1 kg
- (1 tsk salt)
- en aning kajennpeppar
- 16 plattor vårrulledeg
- 2 uppvispade ägg
- neutral olja till fritering
Gör så här
1
Bryt nudlarna i 3 cm bitar och lägg dem i blöt i kallt vatten 10 minuter. Låt rinna av ordentligt. Strimla kycklingkött, vitlöksklyftor och salladslökar. Rensa krabban, även klorna, från skal och brosk, strimla rom och krabbsmör och blanda med krabbköttet och strimlorna av kyckling, vitlök och salladslök. Jämna till blandningen i bunken och markera fyra kvartsmängder av fyllningen, så blir det lättare att fördela den i vårrullarna.
2
Pensla en degplatta i taget med ägg och lägg 1/4 av varje fyllnings-“kvart” mitt på plattan i en liten rad på diagonalen. Vik två motstående hörn så de möts över fyllningen och rulla sen ihop paketet från ena hörnet till andra, inte så löst. Fäst sista snibben med lite ägg.
3
Hetta upp oljan till 160 grader, använd termometer och wok, eller en fritös. Fritera 4 rullar i sänder. Tag upp dem då de är gyllene runtom, efter cirka 5 minuter.
4
Servera med soja, gärna chilikryddad, eller risvinägerspädd hoisinsås, att doppa i, och en strimlad sallad.
Väderstrecken är symboler för de huvudtyper av mat som Kina är känt för. Den här rätten kommer från det södra köket.