Fisk i pitabröd

Du behöver Tsatsiki: 1 st gurka 1 tsk salt 1.5 dl matlagningsyoghurt 1.5 st vitlöksklyftor 1 krm svartpeppar 4 st pitabröd 1 pkt sej eller...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Tsatsiki:

1 st gurka
1 tsk salt
1.5 dl matlagningsyoghurt
1.5 st vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
4 st pitabröd
1 pkt sej eller torsk
3 msk ströbröd
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör eller margarin till stekning
sallat g
1 st rädisor knippa

Gör så här

1
Börja med tsatsikin (gurksalladen): Riv gurkan grovt. Strö över salt och låt den stå ca en kvart.

2
Sila bort vattnet som dragit ur. Blanda gurkraspet med yoghurt och smaksätt med finhackad vitlök och peppar.

3
Halvtina fiskpaketet och skär det sedan i ca 2 cm stora bitar. Vänd fisken i ströbröd blandat med salt och peppar och stek den gyllenbrun i stekpannan 7-8 minuter.

4
Bottna pitabröd med sallat. Fyll på med nystekt fisk, tsatsiki och rädisor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top