Thailändskt skaldjursgryta

Du behöver 1 msk olja 1 liten gul lök, grovhackad 1 morot i tunna stavar 1 skiva rotselleri i strimlor 1 1/4 dl ris 5...


2 portioner

Du behöver

  • 1 msk olja
  • 1 liten gul lök, grovhackad
  • 1 morot i tunna stavar
  • 1 skiva rotselleri i strimlor
  • 1 1/4 dl ris
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 dl skaldjursmix (fryst eller i lake)
  • 2 krm röd thaicurry (pulver)
  • 1 msk fisksås
  • färska korianderblad
  • ev salt
  • riskakor och jordnötssmör

Gör så här

1
1. Hetta upp oljan i en traktörpanna. Fräs lök, morot, selleri och ris en minut under omrörning. Tillsätt vatten och buljong. Koka under lock tills riset är knappt mjukt, 18-20 minuter.

2
2. Lägg i skaldjuren och hetta precis upp.

3
3. Smaka av med thaicurry, fisksås och salt om så behövs. Lägg i korianderblad. Servera med riskakor med jordnötssmör.


Kommentar:
Thai fisksås ger sälta och arom åt thaimat. Gjord på bland annat saltad och jäst fisk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top