Du behöver
- 1 msk olja
- 1 liten gul lök, grovhackad
- 1 morot i tunna stavar
- 1 skiva rotselleri i strimlor
- 1 1/4 dl ris
- 5 dl vatten
- 1 tärning hönsbuljong
- 2 dl skaldjursmix (fryst eller i lake)
- 2 krm röd thaicurry (pulver)
- 1 msk fisksås
- färska korianderblad
- ev salt
- riskakor och jordnötssmör
Gör så här
1
1. Hetta upp oljan i en traktörpanna. Fräs lök, morot, selleri och ris en minut under omrörning. Tillsätt vatten och buljong. Koka under lock tills riset är knappt mjukt, 18-20 minuter.
2
2. Lägg i skaldjuren och hetta precis upp.
3
3. Smaka av med thaicurry, fisksås och salt om så behövs. Lägg i korianderblad. Servera med riskakor med jordnötssmör.
Thai fisksås ger sälta och arom åt thaimat. Gjord på bland annat saltad och jäst fisk.