Du behöver
- 2 kycklingbröst
- lite salt och svartpeppar
- 1 msk olivolja
- ca 10 småpotatisar,
- halverade
- 2 tsk olivolja
- 1 äpple, skuret i små tärningar
- 1/2 gurka, skuren i små tärningar
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk färsk mynta, finhackad
- 1 msk honung
- 1 nypa salt
- 1/2 krm svartpeppar
- Tillbehör:
- Tomat och grönsallad
Gör så här
1
Sätt ugnen på cirka 200 grader.
2
Krydda kycklingbrösten med salt, svartpeppar och olivolja. Stek i en het grillpanna tills de fått fin färg på båda sidor. Stek dem färdiga i ugnen tills köttet är vitt rakt igenom.
3
Lägg potatisarna i en långpanna. Droppa olivolja och strö lite salt över dem. Ugnsstek dem i cirka 15 minuter tills de är lagom mjuka.
4
Blanda äppel- och gurkbitarna tillsammans med matlagningsyoghurten i en rymlig bunke. Smaksätt såsen med mynta, honung, salt och svartpeppar.
5
Servera allt tillsammans med en grönsallad.