Grillat kycklingbröst med ugnsstekt potatis och äppel- och gurksås

Du behöver 2 kycklingbröst lite salt och svartpeppar 1 msk olivolja ca 10 småpotatisar, halverade 2 tsk olivolja 1 äpple, skuret i små tärningar 1/2...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 kycklingbröst
  • lite salt och svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • ca 10 småpotatisar,
  • halverade
  • 2 tsk olivolja
  • 1 äpple, skuret i små tärningar
  • 1/2 gurka, skuren i små tärningar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk färsk mynta, finhackad
  • 1 msk honung
  • 1 nypa salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Tillbehör:
  • Tomat och grönsallad

Gör så här

1
Sätt ugnen på cirka 200 grader.

2
Krydda kycklingbrösten med salt, svartpeppar och olivolja. Stek i en het grillpanna tills de fått fin färg på båda sidor. Stek dem färdiga i ugnen tills köttet är vitt rakt igenom.

3
Lägg potatisarna i en långpanna. Droppa olivolja och strö lite salt över dem. Ugnsstek dem i cirka 15 minuter tills de är lagom mjuka.

4
Blanda äppel- och gurkbitarna tillsammans med matlagningsyoghurten i en rymlig bunke. Smaksätt såsen med mynta, honung, salt och svartpeppar.

5
Servera allt tillsammans med en grönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top