Du behöver
- 600 g benfri fläskkarré
- 2 stora lökar
- 1 msk smör/margarin
- 1-2 tsk curry
- 2 äpplen
- 3 tomater
- 2 dl vispgrädde
- kinesisk soja
- salt
- vit-/svartpeppar
- ev. rostade mandelspån
- Att äta till:
- kokt ris
Gör så här
1
Skär karrén i tjocka strimlor och skiva löken. Bryn dem tillsammans och dofta över curryn. Låt steka på svag värme ytterligare en stund.
2
Skala och klyfta äpplena. Skålla, skala och klyfta tomaterna. Lägg alla klyftorna i grytan och tillsätt grädden. Låt rätten sjuda tills äpplena är mjuka. Smaka av med soja, salt och peppar.
3
Vid festliga tillfällen kan man strö över rostade mandelspån strax före serveringen. Servera ris till och ät gärna ur små skålar med pinnar.
Med det här receptet vann Kristina Andersson i Åstorp pris i vår tävling “Den godaste karrén”.