Ljum potatissallad med skinka

Du behöver 600 g små färskpotatisar (körsbärs-) salladsblad Dressing: 4 msk olja 1 msk fransk senap 1 msk balsamvinäger, eller vanlig 1 tsk torkad dragon...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g små färskpotatisar (körsbärs-)
  • salladsblad
  • Dressing:
  • 4 msk olja
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk balsamvinäger, eller vanlig
  • 1 tsk torkad dragon
  • 2 krm örtsalt
  • peppar
  • 1/2 dl finhackad slätbladig persilja
  • Tillbehör:
  • 100 g prosciutto
  • grissinistänger
  • Garnering:
  • krasse (gärna röd shizo)

Gör så här

Borsta potatisarna och koka dem knappt mjuka. Blanda till dressingen och smaka av den. Dela de varma potatisarna och häll över dressingen. Låt dem stå och dra tills de är ljumma. Servera dem på en salladsbädd, vi valde skott av röd mangold och garnerade med raffinerat röd krasse, shizo. Vilka blad som helst och vanlig krasse smakar lika bra! Rulla upp de tunna skinkskivorna på grissinistänger och servera till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top