Du behöver
- 600 g små färskpotatisar (körsbärs-)
- salladsblad
- Dressing:
- 4 msk olja
- 1 msk fransk senap
- 1 msk balsamvinäger, eller vanlig
- 1 tsk torkad dragon
- 2 krm örtsalt
- peppar
- 1/2 dl finhackad slätbladig persilja
- Tillbehör:
- 100 g prosciutto
- grissinistänger
- Garnering:
- krasse (gärna röd shizo)
Gör så här
Borsta potatisarna och koka dem knappt mjuka. Blanda till dressingen och smaka av den. Dela de varma potatisarna och häll över dressingen. Låt dem stå och dra tills de är ljumma. Servera dem på en salladsbädd, vi valde skott av röd mangold och garnerade med raffinerat röd krasse, shizo. Vilka blad som helst och vanlig krasse smakar lika bra! Rulla upp de tunna skinkskivorna på grissinistänger och servera till.