Persisk omelett

Du behöver 2 tsk hackad koriander 2 tsk hackad persilja 1 tsk hackad gräslök 1 tsk örtagårdakrydda 2 st chilifrukt finhackade 4 st ägg smör...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 tsk hackad koriander
  • 2 tsk hackad persilja
  • 1 tsk hackad gräslök
  • 1 tsk örtagårdakrydda
  • 2 st chilifrukt finhackade
  • 4 st ägg
  • smör
  • salt
  • 1 krm curry
  • 1 krm garam masala

Gör så här

1
Blanda alla hackade örter med chilin. Knäck äggen i skålen med örterna och rör ihop med en gaffel för att blanda allt. Låt blandningen stå och vila 5 minuter.

2
Hetta upp lite smör i en panna. Ge äggblandningen en sista visp och häll över i pannan. Sprid ut smeten med gaffeln och var noga med att inte låta omeletten fastna i pannan. När ytan bara är lite simmig fördelar du salt, curry och garam masala jämnt över omeletten.

3
Vik ihop omeletten och dela den i 2 delar. Lägg upp på 2 tallrikar och servera den med en härlig grönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top