Fetasallad med balsamdressing

Du behöver 1 st klyfta isbergssallad 1 st ruccolasallad rejäl näve 0.5 st cantaloupemelon eller honungsmelon 1/2-1 st paprika 1 bitar gurka 1 bitar fetaost...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st klyfta isbergssallad
  • 1 st ruccolasallad rejäl näve
  • 0.5 st cantaloupemelon eller honungsmelon
  • 1/2-1 st paprika
  • 1 bitar gurka
  • 1 bitar fetaost ca 100 g
  • 11 st oliver
  • oregano

Dressing:

2 msk olivolja
1 tsk balsamicovinäger
1 krm salt
1 krm pepparmix

Att servera till:

bröd

Gör så här

1
1. Strimla sallaten. Skala och skär melonen i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär gurkan i bitar eller skivor.

2
2. Varva alltsammans direkt på tallrik eller i portionsskålar.

3
3. Lägg på bitar av väl avrunnen fetaost och oliver. Strö över oregano.

4
4. Skaka samman allt ingredienser till dressingen och häll den över salladen.

5
5. Servera med bröd.

6
Musslor är gott, näringsrikt och ger få kalorier. Rökta musslor är perfekt att servera till sallad. Den som vill kan variera med räkor eller krabba.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top