Maris laxsallad med balsamdressing

Du behöver ca 400 g rensat kött av varmrökt lax 1/2 honungsmelon 6 stora champinjoner 1-2 hackade vårlökar friséesallad 12 körbärstomater Garnering: 1-2 msk skållad...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 400 g rensat kött av varmrökt lax
  • 1/2 honungsmelon
  • 6 stora champinjoner
  • 1-2 hackade vårlökar
  • friséesallad
  • 12 körbärstomater
  • Garnering:
  • 1-2 msk skållad grovhackad sötmandel
  • basilikablad
  • Balsamdressing:
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk koncentrerad tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk vatten
  • 4 msk solrosfröolja

Gör så här

Dela melonen i tunna klyftor, skiva champinjonerna och hacka löken. Dela salladsbladen i mindre bitar och blanda med laxbitar och övriga ingredienser i en stor skål. Garnera med mandel och basilika. Blanda ingredienserna till dressingen och servera den separat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top