Du behöver
- Glassen
- 1 1/2 dl färdig vaniljsås (vispbar)
- 1 banan
- 1/2 dl hackade pistagenötter (eller andra nötter)
- Marängen
- 3 äggvitor
- 1/2 dl socker
Gör så här
1
Ett mycket enkelt recept på hemgjord glass, men ännu enklare är förstås att köpa sin egen favoritglass och gratinera med maräng. Gör garanterat glassen lite mer spännande.
2
Vispa vaniljsåsen poröst. Mosa bananen och hacka pistagenötterna. Blanda försiktigt i bananen och nötterna i vaniljvispen.
3
Fördela blandningen i 8 små ugnsfasta skålar. Ställ i frysen i minst fem timmar.
4
Sätt ugnen på 275 grader.
5
Vispa äggvitorna med 1 tesked socker. Tillsätt mer socker i omgångar och vispa tills marängen är hård och fast.
6
Ta fram glasskålarna och täck med maräng.
7
Ställ in formarna i ugnen i några minuter tills marängtopparna fått lite färg.
8
Servera genast.