Glace au four med banan och pistage

Du behöver Glassen 1 1/2 dl färdig vaniljsås (vispbar) 1 banan 1/2 dl hackade pistagenötter (eller andra nötter) Marängen 3 äggvitor 1/2 dl socker Gör...


8 portioner

Du behöver

  • Glassen
  • 1 1/2 dl färdig vaniljsås (vispbar)
  • 1 banan
  • 1/2 dl hackade pistagenötter (eller andra nötter)
  • Marängen
  • 3 äggvitor
  • 1/2 dl socker

Gör så här

1
Ett mycket enkelt recept på hemgjord glass, men ännu enklare är förstås att köpa sin egen favoritglass och gratinera med maräng. Gör garanterat glassen lite mer spännande.

2
Vispa vaniljsåsen poröst. Mosa bananen och hacka pistagenötterna. Blanda försiktigt i bananen och nötterna i vaniljvispen.

3
Fördela blandningen i 8 små ugnsfasta skålar. Ställ i frysen i minst fem timmar.

4
Sätt ugnen på 275 grader.

5
Vispa äggvitorna med 1 tesked socker. Tillsätt mer socker i omgångar och vispa tills marängen är hård och fast.

6
Ta fram glasskålarna och täck med maräng.

7
Ställ in formarna i ugnen i några minuter tills marängtopparna fått lite färg.

8
Servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top