Du behöver
- 2 morötter
- 1 späd purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk rapsolja
- 1–2 limeklyftor
- ca 1 1 / 2 dl kokosmjölk
- 1/2 dl vatten
- 1–2 krm chiliblandning
- salt
- Tillbehör:
- grillad kycklingfilé eller kycklingklubba
- jasminris
- lime
- ev korianderblad
Gör så här
1
Skala och hyvla morötterna tunt med potatisskalare. Ansa, skölj och strimla purjon. Skala och finhacka vitlöken.
2
Fräs alltsammans i oljan ett par minuter tills morotsskivorna mjuknar.
3
Lägg i limeklyftorna och häll på kokosmjölken. Späd med vatten.
4
Låt sjuda cirka 5 minuter. Smaksätt med chili-blandning till önskad styrka och salta. Ta bort limeklyftorna.
5
Bjud med grillad varm eller kall kyckling och jasminris. Garnera med fräscha limeklyftor och eventuellt korianderblad.
Supersnabbt!