Thaimiddag med kyckling

Du behöver 2 morötter 1 späd purjolök 1 vitlöksklyfta 1 tsk rapsolja 1–2 limeklyftor ca 1 1 / 2 dl kokosmjölk 1/2 dl vatten 1–2...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 morötter
  • 1 späd purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rapsolja
  • 1–2 limeklyftor
  • ca 1 1 / 2 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl vatten
  • 1–2 krm chiliblandning
  • salt
  • Tillbehör:
  • grillad kycklingfilé eller kycklingklubba
  • jasminris
  • lime
  • ev korianderblad

Gör så här

1
Skala och hyvla morötterna tunt med potatisskalare. Ansa, skölj och strimla purjon. Skala och finhacka vitlöken.

2
Fräs alltsammans i oljan ett par minuter tills morotsskivorna mjuknar.

3
Lägg i limeklyftorna och häll på kokosmjölken. Späd med vatten.

4
Låt sjuda cirka 5 minuter. Smaksätt med chili-blandning till önskad styrka och salta. Ta bort limeklyftorna.

5
Bjud med grillad varm eller kall kyckling och jasminris. Garnera med fräscha limeklyftor och eventuellt korianderblad.


Kommentar:
Supersnabbt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top