Morotssoppa med kokosmjölk

Du behöver 1 st gul lök skalad och grovt hackad 5 st morötter skalade och skurna i mindre bitar 1 msk olivolja 2 dl vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök skalad och grovt hackad
  • 5 st morötter skalade och skurna i mindre bitar
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk färsk ingefära riven
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 0.5 dl koriander kan uteslutas

Gör så här

1
Fräs löken och morötterna i en gryta med olivolja.

2
Tillsätt vatten, kokosmjölk och buljongtärningen. Koka på svag värme under lock i cirka 10 minuter tills grönsakerna mjuknat. Krydda med ingefära, salt och svartpeppar.

3
Kör soppan slät med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare. Avsluta med att röra ner färsk koriander eller persilja i soppan och servera direkt med färskt bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top